Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Afbeelding mediawijsheid

Digitale ondersteuning van leerkrachten

Intracto maakt de uitrol van het DIZO-overleg mogelijk. Het Digitale Zorgleerkrachten Overlegorgaan (DIZO) startte in 2010 in Turnhout en kende een groei in de Kempen doordat steeds meer scholen zich aansloten bij dit overleg.

Het DIZO-overleg is erop gericht om samen antwoorden te formuleren op digitale uitdagingen zoals cyberpesten, sexting, mediawijsheid etc.

Elke school duidt ten minste één leerkracht aan die de vinger aan de digitale pols houdt op het vlak van sociaal-digitale ontwikkeling van jongeren. Hij/zij ondersteunt de collega’s en de leerlingen in deze materie. Deze DIZO-leerkracht kan hierbij terugvallen op Jong Digidak en de andere leerkrachten uit het netwerk om ervaringen en expertise uit te wisselen.

Op regelmatige basis organiseert het DIZO overleg op basis waarvan elke school ondersteund wordt in het formuleren van methodes van aanpak.

Iedere secundaire of basisschool kan aansluiten bij het DIZO-overleg. Het engagement van een deelnemende school bestaat uit het vrijmaken van minstens één leerkracht Digitale Zorg voor het bijwonen van het overleg, en uiteraard de actieve inzet van de school rond digitale uitdagingen.

Meer weten? Contacteer Jef
Logos Jong Digidak Intracto