Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Afbeelding kick off CIBIP logo CIBIP tekst CIBIP

Blenders ontwikkelt Circulair Business Innovatieprogramma

Naast de Sociaal-Circulaire Hub Kempen+ gaat Blenders op circulair vlak internationaal met het Interreg North Sea project CIBIP. CIBIP staat voor Circular Business Innovation Program, een programma waarmee we kmo’s willen klaarstomen voor de circulaire transitie.

Kmo’s die niet achterop willen hinken, zijn genoodzaakt hun bedrijfsmodellen radicaal te veranderen om zich aan te passen aan een snel veranderende wereld en markt. De meeste ondernemingen kennen het belang van duurzaam ondernemen en circulaire economie al wel, maar missen de kennis en tools om de transitie in de praktijk te maken. Ze hebben nood aan ondersteuning om te veranderen, en daar wil CIBIP bij helpen.

In dit project ontwikkelen we een transnationaal Circulair Business Innovatieprogramma voor kmo’s. Het innovatieprogramma geeft bedrijven concrete handvaten in business modelling, een dieper inzicht in circulariteit en duurzame bedrijfsmodellen, evenals meer leiderschapsvaardigheden in tijden van verandering.

Het programma loopt in twee rondes (beide in de loop van 2023).

Vlaamse ondernemingen die willen inzetten op circulariteit en innovatie mogen ons zeker al contacteren. Mis deze kans niet!

CIBIP is een samenwerkingsverband van promotor Drivhuset Göteborg, het Zweedse Ekocentrum, Startup Migrants uit Noorwegen, de Franse Universiteit IMT Nord Europe, het Deense Tønder ErhvervsRåd en uit Vlaanderen: UCLL en Blenders.

Heb je interesse in dit project of wil je meer informatie?

Neem dan contact op met:

Logo Interreg North Sea Region