Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Levenslang leren is ook je positie in de maatschappij versterken 2

ArmenTeKort als good practice bij Expertisecentrum Innovatieve Leerwegen

De Vlaming aanzetten tot een leven lang ontwikkelen. Dat is de opdracht van de Vlaamse regering. En daar draagt Blenders graag een steentje aan bij, onder andere met onze Kempense ArmenTeKort buddywerking. Een getuigenis van twee van onze buddy’s is sinds kort als één van de vele leermogelijkheden te zien op de website van het Expertisecentrum Innovatieve Leerwegen.
De getuigenis van Pascale en Ans kan je bekijken via deze link (zesde filmpje)

Onlangs kregen we bij Blenders de vraag om toe te lichten wat we allemaal doen in het kader van Levenslang Leren. Deze vraag kaderde in een opdracht van het Partnerschap Levenslang Leren en werd gesteld vanuit het Expertisecentrum Innovatieve Leerwegen van het departement Werk en Sociale Economie. De Vlaming aanzetten tot een leven lang ontwikkelen. Dat is de opdracht van de Vlaamse regering.

En wat wij allemaal doen in het kader hiervan? De lijst is eindeloos! Afhankelijk van je kijk op leren en hoe breed je het thema opentrekt, konden we een waslijst van initiatieven tevoorschijn toveren. Bij Blenders doen we namelijk ons uiterste best om het potentieel van burgers, ondernemers en organisaties naar boven te halen. Blenders initiatieven als Digidak, Kenterwerk, de Stuyfplek, het Impact Bootcamp, Switching Talent, One of Us, School of Will, en zoveel meer zetten hierop in.

Het Expertisecentrum Innovatieve Leerwegen keek, net als wij, met deze hele brede blik naar leren. In bijna alles wat we doen, zitten leermogelijkheden. Ze kozen ervoor om op hun website één van onze initiatieven extra in de kijker te zetten, namelijk onze Kempense ArmenTeKort buddywerking. Ook het buddyschap is een mooi staaltje van leren. En dit voor beide partijen. Naast leren en stappen vooruit zetten, biedt het buddyschap ook kansen tot diepe verbinding en zoals Pascale en Ans zelf aanhalen in hun getuigenis: Een vriendschap voor het leven.