Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Trans4MORE Storytelling

06 T4M Website

Storytelling

Maak kennis met straffe ondernemers en hun bezielende verhalen die nog al te vaak onder de radar blijven. Puur en persoonlijk, voor beperkt publiek. Binnen een tijdslot van 20 minuten en in een setting die doet denken aan grootmoeders woonkamer, vertellen volgende ondernemers een persoonlijk verhaal met een boodschap.
Schrijf je gratis in voor Trans4MORE

Praktisch

  • Storytellings zijn éénmalige verhalen van 20' voor beperkt publiek
  • Inschrijven voor een specifieke storytelling kan vanaf maandag 6 mei
  • Schrijf je nu al in voor het hop-on, hop-off programma van Trans4MORE en blijf op de hoogte!

Ragnarok: de revolutie van de prutsers!

Ich bin ein Prutser. En dat is dik OK. Ragnarok: weg met de oude wereld en het begin van een nieuwe. Het einde van de wereld zoals we die kennen is immers nabij. Gedaan met perfectie en zo lang mogelijk doen alsof we het allemaal weten en kunnen. Tijd voor een revolutie van de prutsers!

Hans Verhoeven Profielfoto
Schrijf je gratis in voor Trans4MORE

Serial PRUTSER in the University of LIFE

Hans Verhoeven (Duffel, 1975) is van kleins af een buitenbeentje. Opgegroeid in een kleine landelijke gemeente waar hij onder de kerktoren altijd als speciaal werd beschouwd door zijn hyperactiviteit, zijn geratel en zijn snelle non-conformistisch denken. Als student politieke wetenschappen in Leuven ging in de grote stad een wereld van afwijkende meningen en kansen open. Hij kijkt overal waar hij komt vooral naar het systeem en hij specialiseert zich in het ontdekken van de gaten erin en houdt ervan de status quo uit te dagen. Dat deed hij eerder met onderzoek naar de positie van allochtonen als assistent aan de KU Leuven, daarna als vernieuwer van het arbeidsmarktbeleid bij de VDAB, directeur bij marktonderzoeksbureau iVOX, marketing manager bij Het Nieuwsblad Online en de laatste jaren vooral als ondernemer en als begeleider van startende ondernemers. Als creatieve ADHD’er van heel wat markten thuis, is hij bezig met tientallen initiatieven naast zijn sociale inzet in buurt, wijk, parochie,… Zijn sterkste kant? Hij weet van zichzelf dat hij een prutser is, maar is daar trots op, meer nog: hij vindt dat enkel mensen die beseffen dat ze prutsers zijn succesvol kunnen zijn en dat we de prutsers in ons en in onze maatschappij meer moeten omarmen.
Meer over Hotel Ragnarok

Wanneer verontwaardigde ogen zien en ondernemende handen jeuken

Kinderen groeien vandaag op in een wereld waarin de vrijheid om te ravotten, om rond te hangen en op ontdekking te gaan stilaan verdwijnt. Meer en meer brengen zij hun vrije tijd door in weinig inspirerende omgevingen met een tijdelijke speelfunctie. Dit beknot de natuurlijke creativiteit van kinderen.

Hop Up is een innovatief speelconcept voor plekken en ruimtes waar kinderen tussen 2,5 en 12 jaar spelen, leren en beleven. De Hop Up Playgrounds zijn het resultaat van een nauwe samenwerking tussen kinderen en professionals uit kinderopvang, onderwijs, cultuur, vrije tijd en productontwikkeling. Ze ontstonden als antwoord op een gedeeld gevoel van verontwaardiging. Door de Hop Up Playgrounds krijgen kinderen opnieuw ruimte om vrij, uitdagend en creatief te spelen.

Eva Maréchal Profielfoto
Schrijf je gratis in voor Trans4MORE

Speelarchitect aan het roer van Hop Up

Eva Maréchal heeft diploma’s Sociale en Culturele Antropologie en Filosofie op zak. Als diversiteitsconsulente begeleidde ze enkele jaren veranderingsprocessen binnen organisaties. Ze raakte geïntrigeerd door het creatief vermogen van kinderen in kunsteducatieve projecten bij het MAS en bij Kunst in Zicht. Sinds 6 jaar is ze als projectmanager bij Blenders vzw aan de slag. In haar projecten creëert ze ruimte voor vrij spelen, verbeelden en creëren van kinderen. Gebeten en gepassioneerd om meer vrije speelkansen voor kinderen te creëren en samenwerking in de sector van opvang en vrije tijd te stimuleren, zette ze Hop Up in de wereld.
Meer over Hop Up

De Toren van Babel: diversiteit als sterkte

Bij Goddeeris in Roeselare werken mensen van 16 verschillende nationaliteiten. Een beslissing die oorspronkelijk startte als een noodzaak ontwikkelde zich tot een strategische sterkte. Taal, cultuur, kennis en ervaring? Bij Goddeeris kijken ze vooral naar attitude! Leer hoe zij omgaan met de arbeidskrapte in Roeselare en ver daarbuiten.

Foto Jean Louis Goddeeris
Schrijf je gratis in voor Trans4MORE

It's all about planning, people & pleasure

Jean-Louis Goddeeris is de jongste telg in het familiebedrijf Goddeeris in Roeselare. Na zijn opleiding KMO-management en zijn ervaring als student-ondernemer, werd hij betrokken bij de grootste transformatie die Goddeeris sinds hun +50 jarig bestaan meemaakt. Zijn grootste realisatie is het implementeren van 'het nieuwe werken' in de nieuwe Goddeeris HQ's en het opstarten van de Goddeeris Academy.
Meer over Goddeeris Industrial Piping & HVAC

Resultaats- én mensgericht ondernemen: ons S3-verhaal

Ank De Wilde van Absolem brengt een eerlijke en openhartige getuigenis over hun traject naar een wendbare en innovatieve, menselijke en duurzame organisatie. Hoe bouwt dit groeibedrijf met voornamelijk technische medewerkers aan een organisatie van de toekomst? Het ingenieursbedrijf ging aan de slag met de S3 of Sociocratie 3.0.

S3 is voor Absolem een grote stap naar een semi-autonome en zelfsturende manier van werken met meer wendbaarheid en veerkracht in het bedrijf.

Verwacht van Ank een getuigenis over een groep mensen die gelijkwaardig samenwerken, doelgericht navigerend door de complexiteit van verandering. Over autonomie, semi-autonomie, zelfsturing, gedeeld en dienend leiderschap. Over het verwelkomen van emoties, gevoelens, betrokkenheid en de wijsheid van weerstand. Over de maturiteit die hiervoor nodig is en de radicale verantwoordelijkheid die dit vraagt van alle betrokkenen.

Ank De Wilde Zw
Schrijf je gratis in voor Trans4MORE

Cultural entrepreneurship, integraal ondernemerschap dat meebouwt aan de maatschappij van morgen

Ank De Wilde wil niet alleen ondernemen, maar ondernemen vanuit het hart. Resultaat- en doelgericht. Menselijk en duurzaam. Visie- en waardengedreven. Met een achtergrond in bedrijfsorganisatie en een sterke ondernemerszin richtte ze Absolem op in 2010, samen met Bruno Dejaeghere. Ondertussen is Absolem een ingenieursbedrijf dat actief is in Vlaanderen en buiten de landsgrenzen, met zetels in Mechelen en Turnhout en een 70-tal medewerkers. Elke dag ziet ze als een kans om het bedrijf te creëren dat mensen gelukkiger kan maken door hen uit te nodigen in hun volledige 'zijn', met hart én ziel en niet enkel het hoofd en de handen. Hoe hanteerbaar zijn principes als gelijkwaardigheid, integriteit, menselijkheid, kwetsbaarheid in de bedrijfswereld? En hoe zet je deze om in realiteit? En hoe integreren we verantwoordelijkheid om geen overspannen verwachtingen te stimuleren? Hoe verbinden we ze met doel- en resultaatsgericht werken, groei, efficiëntie? Antwoorden zoekend op deze vragen pioniert Ank met Absolem in wat we zouden kunnen omschrijven als cultural entrepreneurship, integraal ondernemerschap dat meebouwt aan de maatschappij van morgen.
Meer over Absolem