Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

OPLEIDINGEN

Culturele quotiënt als inclusiestrategie

Navigating a diverse world: culturele quotiënt als inclusiestrategie

Driedaagse betalende opleiding - 06/03/24, 13/03/24 en 20/03/24
Blenders, Steenweg op Tielen 70, 2300 Turnhout
Schrijf hier in
De trainingsdagen culturele quotiënt: drie interactieve dagen die resulteren in een boost aan culturele intelligentie in jouw inclusiestrategie! Verken je mogelijkheden op persoonlijk en organisatievlak via de vier pijlers van culturele quotiënt: motivatie, kennis, reflectie en gedrag en neem snelheid op interpersoonlijk en strategisch niveau.

Culturele quotiënt: concrete handvaten om jouw werking een boost te geven

Onze leef- en werkomgeving is divers, we komen in contact met mensen met een andere achtergrond, met andere levensvisies. Er komt zoveel op ons af en we plooien soms terug op het weinige dat we (denken te) weten.

 • Hoe kan je nieuwsgierig zijn zonder in clichés te vervallen?
 • Hoe omgaan met gevoeligheden waarvan je niet eens weet dat ze bestaan?
 • En wat als je de bal eens goed hebt misgeslagen – hoe strijk je de plooien dan weer glad?

De vier pijlers van culturele quotiënt geven een pragmatische houvast. Via motivatie, kennis, reflectie en gedrag houden we onze kennis, bronnen voor kennis, vaardigheden en handelingskaders tegen het licht.

Kom in dit korte traject van drie dagen te weten op welke manier jij jezelf en je medewerkers kan versterken via deze vier toegankelijke pijlers en injecteer een dosis culturele quotiënt in je eigen werkcontext. Hands-on, mét overvloedig bronnenmateriaal maar vooral op maat van wat bruikbaar en relevant is in jouw context.

Het leer- en lesmateriaal werd ontwikkeld en getest in het kader van project CQ+ de-escalating polarisation in Europe en doorontwikkeld met steun van I-Diverso.

Locatie

De sessies gaan door bij Blenders: Steenweg op Tielen 70, 2300 Turnhout

Schrijf hier in

Data

 • Woensdag 6 maart
 • Woensdag 13 maart
 • Woensdag 20 maart

Telkens van 9u30 tot 16u30.

De drie sessies maken deel uit van 1 traject.

Trainer

Artemis Kubala

In deze training word je begeleid door Artemis, jouw trainer met een achtergrond in internationaal en Europees recht, en een schat aan ervaring in projectmanagement en design thinking. Haar focus ligt op inclusie en innovatie, uitgaande van de overtuiging dat we ieders capaciteiten en talenten nodig hebben om vandaag te verbeteren en een duurzame toekomst te bouwen. Artemis beschouwt netwerken als cruciaal sociaal kapitaal en als vruchtbare grond voor maatschappelijke verandering.

Actief binnen Blenders en het We Are Impact Collective, en bestuurslid van LEVL en #SheDIDIT en lid van de Algemene Vergadering van de Sociale InnovatieFabriek, brengt Artemis een unieke combinatie van leiderschap en betrokkenheid. Ze is een veelgevraagd jurylid, externe expert, moderator en panellid over onderwerpen als diversiteit, inclusie, identiteit en samenwerking. Artemis blinkt uit in artful participation, het creëren van safer & braver spaces, en authentieke communicatie. Ze brengt enthousiasme, moed en verbinding in meerstemmigheid. Haar passie voor zelfontwikkeling, de kansen die uitdagingen bieden en creativiteit als drijvende kracht voor impact, maken haar een inspirerende trainer.

Door het deelnemen aan deze training versterk je niet alleen essentiële vaardigheden, maar word je ook geïnspireerd om je eigen mogelijkheden volledig te benutten en een positieve verandering in je omgeving te stimuleren.

Praktisch

 • Prijs voor de drie trainingsdagen: €600 excl. btw
 • De training gaat door in het Nederlands
 • Training op locatie + autonome opdrachten
 • Interactief
 • Maximaal zestien deelnemers per traject
 • Geen voorkennis vereist
 • Lunch kan ter plekke worden genuttigd aan democratische prijzen in Eethuis Web: naast een aantal klassiekers op het vaste menu, is er telkens een weekaanbod aan koude en warme gerechten
 • Vragen / informatie via info@blenders.be

Programma per sessie

 • Sessie 1: introductie tot culturele quotiënt
 • Sessie 2: culturele quotiënt op het werk
 • Sessie 3: culturele quotiënt in de praktijk

Wil je meer weten over het vormingsaanbod binnen Blenders?

Neem dan een kijkje op de website!
Klik hier

Contactpersoon