Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

nieuws

Digidak Week Geletterdheid

Week van de Geletterdheid - 09.09.19-15.09.19

‘Geletterdheid’ gaat om meer dan enkel ‘letters’. Het gaat om informatie kunnen verwerven, verwerken en gericht gebruiken. Concreet wil dat zeggen met taal, cijfers en grafische gegevens kunnen omgaan en gebruik kunnen maken van ICT en multimedia.

Digitale zelfredzaamheid wordt meer en meer als vanzelfsprekend beschouwd, maar niet iedereen is mee.

Onvoldoende geletterd zijn heeft een negatieve invloed op je zelfvertrouwen, je vertrouwen in anderen én de ondersteuning die je kan geven aan je kind(eren). Denk aan:

  • nieuwe dingen te leren thuis, op het werk, op school of in een groep
  • je kinderen te ondersteunen op school en in hun hobby’s
  • een diploma te halen en een job te vinden
  • goede keuzes te maken en zelfstandig te zijn
  • mee te kunnen met de digitale en technologische evolutieBij Blenders vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan. Daarom organiseren we in meer dan 15 gemeenten (in Limburg, Antwerpen en Oost-Vlaanderen) digidak-initiaties en vrije inloopmomenten. Je bent hier welkom voor een babbeltje, een koffietje, een vraag over je smartphone, tablet, laptop of computer. Of ben je zelf een digitale liefhebber en wil je graag mensen rondom jou versterken? Dan word je misschien digidak-begeleider en vervoeg je onze immer groeiende groep van enthousiaste vrijwilligers? Wij zorgen voor up to date lesmateriaal, vorming, toegang tot het registratiesysteem, tonnen liefde en waardering! Nieuwsgierig? Eens uitproberen? Neem zeker een kijkje op www.digidak.be.

Digidak 03 Week Geletterdheid
Collega Els beantwoordt graag al je vragen.