Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Nieuws

Afbeelding1 Armen Te Kort

Blenders-collega’s worden buddy bij ArmenTeKort

Het is een open deur intrappen om te zeggen dat het armoedeprobleem in Vlaanderen groot en prangend is. De witte, geknoopte lakens die uit vensters hangen op 17 oktober, de dag van de armoede, brengen het thema opnieuw onder de aandacht. Daarom rolt BLENDERS al enkele jaren het project ArmenTeKort uit in de Kempen. Dat doen we door kansrijke en minder kansrijke mensen met elkaar te verbinden. Samen gaan duo’s op stap en worden ze vrienden, buddy’s. Vanuit deze klik kunnen we armoede doorbreken en ontstaan nieuwe perspectieven.
Kijk hier hoe dat gaat

Bij de opstart van ArmenTeKort in de regio Hoogstraten – Rijkevorsel – Merksplas besloten ook 4 Blenders-collega’s in te stappen in het project. Dankzij de bijzondere buddy opleiding van ArmenTeKort worden we ons nog beter bewust van wat armoede precies is. Want naast een gebrek aan middelen, werk, goede huisvesting of gezondheid, kampen mensen in armoede voortdurend met gevoelens van mislukking, schaamte, schuldgevoel en uitzichtloosheid. Als we weten welke mechanismen spelen bij mensen in armoede, dan kunnen we daar ook rekening mee houden in de aanpak van onze projecten en evenementen. En zelfs in ons contact met anderen, collega’s, vrienden, familie, ... Want armoede zit soms dichterbij dan je denkt.

Ben jij ook benieuwd hoe ArmenTeKort jouw blik op armoede kan veranderen? Schrijf je dan in voor een infosessie via www.armentekort.be of stuur een mailtje naar armentekort@blenders.be.