Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

EVENEMENTEN

Ci LAB

Ondernemers met Impact - Online inspiratiesessie met Jan Merckx en Abaseen Stanikzai

05/12/23 - 12u30-13u30
Gratis webinar
Schrijf hier in
Ben je geïnteresseerd in de toekomst van ondernemen en de kracht van circulaire en inclusieve businessmodellen? Ben jij er ook van overtuigd dat we de wereld mooier kunnen maken door creativiteit, vakmanschap en circulariteit te omarmen? Dan is deze inspiratiesessie een smakelijke uitsmijter bij je lunch! Op dinsdag 5 december, om 12u30, verwelkomen we twee pioniers op het gebied van impact ondernemen: Jan Merckx en Abaseen Stanikzai. Wij zijn alvast benieuwd naar hun boeiend verhaal!

Jan Merckx, onderzoeker bij VIL (Vlaams Instituut voor de Logistiek), is een expert op het gebied van circulaire bedrijfsmodellen in de logistieke sector. Hij heeft diepgaande kennis en expertise opgebouwd op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Jan is niet alleen een deskundige onderzoeker, maar ook een ondernemer met een missie.

In 2020 richtte hij CiLAB op, een collectief dat actief bezig is met de ontwikkeling van innovatieve processen en waardevolle oplossingen voor het upcyclen van textiel. Gedurende deze reis hebben ze samengewerkt met jonge ontwerpers, de aandacht getrokken van zowel kleine als grote merken, en samenwerkingen gesmeed met mode- en sportretailers. Bij CiLAB geloven ze dat circulariteit niet alleen draait om een "tweede levenscyclus", maar om een echte materiaalloop. Ze ontwikkelen digitale sporen die transparantie bieden en ervoor zorgen dat wat het lab verlaat steeds weer op een circulaire manier wordt behandeld.

Vandaag wordt het atelier gerund door Abaseen Stanikzai, die als jonge modestudent in Mechelen zijn studie combineerde met een stage bij CiLAB. Ondertussen staat hij in voor de productie van de upcycle collecties voor gerenommeerde partners zoals Xandres en Essentiel en de textielherstel activiteiten van Decathlon. Abaseen is een gepassioneerde ambachtsman die met zijn creatieve visie en vaardigheden een blijvende impact heeft op de wereld van textiel upcycling. CiLAB waardeert het textielvakmanschap en de culturele diversiteit die medewerkers inbrengen, naast de respectvolle manier waarop ze samenwerken om naar een wereld zonder verspilling te streven.

Wat kun je verwachten van deze online inspiratiesessie?

  • Leer meer over circulaire business modellen en innovatie in de textielsector.
  • Ontdek het boeiende werk van CiLAB en hun ambitieuze doelen voor textielconsumptie en hergebruik.
  • Ontdek hoe inclusie en maatschappelijke betrokkenheid een centrale rol spelen in het succes van CiLAB.
  • Deel je eigen inzichten en vragen tijdens de interactieve Q&A-sessie.
Logo SC Hub rechthoekig logos ESF Vlaanderen Circulair

Contactpersoon