Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

cases

Foto Hop Up

Hop Up

Kinderen groeien vandaag op in een wereld waarin de vrijheid om te ravotten, om rond te hangen en op ontdekking te gaan stilaan verdwijnt. Meer en meer brengen zij hun vrije tijd door in weinig inspirerende omgevingen met een tijdelijke speelfunctie. Dit beknot de natuurlijke creativiteit van kinderen. De roep om efficiëntere samenwerking en meer gedeeld ruimtegebruik tussen onderwijs, kinderopvang-, sport- en vrijetijdsorganisaties klinkt steeds luider. Hoe laat je kinderen vrij, krachtig en intens spelen in dergelijke ruimtes? Blenders ging de uitdaging aan met als resultaat Hop Up.

Blenders contactpersoon

Eva Maréchal

Partners

Provincie Antwerpen - Universiteit Antwerpen - Absintt
Bekijk alle partners

Hop Up maakt ruimte voor vrij spel

De Hop Up Playgrounds duiken op op plaatsen waar je ze niet altijd verwacht. Ze geven kinderen ruimte voor vrij spel. In Hop Up ontpoppen ze zich tot krachtige onderzoekers en vindingrijke architecten van hun eigen speelomgeving.

Kinderen experimenteren en creëren erop los. In een mum van tijd bouwen ze de meest veelzijdige speelconstructies en eigen rustige plekjes.

De experts van onze Hop Up Workshops inspireren nieuwsgierige begeleiders om het spelen op een andere manier te verkennen. Ze leren er kinderen meer ruimte te geven voor hun natuurlijke nieuwsgierigheid en creativiteit.

Voor wie

Hop Up is een innovatief speelconcept voor instanties en organisaties waar kinderen tussen 2,5 en 12 jaar spelen, leren en beleven. Werk je met of voor kinderen in de context van spel, opvang of vrije tijd? Ben jij als school op zoek naar uitdagend materiaal voor STEM, muzische vorming en beweging? Ontdek dan gauw hoe Hop Up onderzoekend en creatief spelen en leren stimuleert.

Wat Hop Up voor jou kan betekenen

Werd jij ondertussen ook enthousiast over Hop Up? Wil je weten wat Hop Up voor jouw organisatie kan betekenen? Kom dan naar onze SERIOUS PLAY lanceringsdag op 23 oktober in Technopolis.

We zijn ondertussen hard aan het werk om een complete Hop Up website te publiceren. Binnenkort kom je op www.hopup.be alles te weten over de verschillende Hop Up Playgrounds en Workshops. Wil je nu al graag meer info? Bel of mail ons dan op 0486 23 57 59 of info@hopup.be.

Hoe Hop Up ontstond

Hop Up werd als project binnen het labo van Blenders ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Antwerpen (masterproef E. Hermans). Na een succesvolle proefperiode besloot Blenders Hop Up verder te ontwikkelen en op de markt te lanceren. Hop Up is Made in Belgium. We kozen voor duurzame en lokale productie. Vanaf oktober 2018 is Hop Up verkrijgbaar.