Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

cases

Foto D4Se

Design 4 Social Economy

Design 4 Social Economy is een cocreatieproject opgezet door BLENDERS vzw en het Expertisecentrum Business Design & Innovatie dat nieuwe niches voor en door sociale economie detecteert vertrekkende vanuit hedendaagse maatschappelijke uitdagingen.

Periode

Januari 2017 - maart 2018

Blenders contactpersoon

Stefan Helsen

Rol Blenders

Initiatiefnemer en uitvoerder

Partners

Provincie Antwerpen - Expertisecentrum Business Design & Innovatie
Bekijk alle partners

Doelstelling Design 4 Social Economy

Doelstelling van Design 4 Social Economy is via participatief onderzoek en cocreatie nieuwe niches en business modellen te definiëren voor en door de sociale economie die antwoorden geven op actuele maatschappelijke noden.
Het project hanteert een plan van aanpak met sterk bovenlokaal karakter: vijf steden/gemeenten (Geel, Turnhout, Mol, Hoogstraten, Herentals) brengen vijf maatschappelijke uitdagingen naar voren waar nieuwe duurzame oplossingen voor gezocht worden. In elke stad/gemeente brengen we een lokale multidisciplinaire groep van stakeholders uit sociale economie, reguliere economie, beleid en belangrijke intermediaire organisaties samen in een cocreatietraject. Cocreatie is niet ‘voor’ iemand, maar ‘met’ iemand aan de slag gaan in functie van een gedeeld doel en resultaat. Het is daarom de methodiek bij uitstek voor D4SE: we hanteren een participatief onderzoek met resultaten die 100% op de behoeften van de stakeholders en gebruikers zijn gericht.