Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

Arrows

Let's Blend Traject: SUSTATOOL

Doorlopend traject tot 31 augustus 2020
Mijn organisatie heeft interesse
Als duurzaamheidsambassadeur helpt Blenders jouw organisatie met het opstellen en implementeren van een daadkrachtig duurzaamheidsbeleid. We doen dit door je de praktische SUSTATOOL-methodiek aan te reiken. We scheppen een kader waar reeds bestaande en toekomstige acties in passen, met een focus op het maximaliseren van de toegevoegde waarde van je bedrijfsactiviteiten. Samen met tientallen andere organisaties/bedrijven ga je vervolgens aan de slag en vormen we een lerend netwerk. Doet ook jouw bedrijf of organisatie mee aan dit gratis traject? Het is nooit te laat om in te stappen!
Vragen? Shoot! Herwin helpt je graag verder.
Combo Header

Wat is duurzaam ondernemen niet?

Duurzaamheid wordt nog vaak misbegrepen. Het is als term jammer genoeg een containerbegrip geworden en wordt wel eens enkel geassocieerd met fair trade, zonnepanelen, bioproducten of goede doelen; terwijl het meer kan zijn dan dat!

Wanneer men duurzaamheid niet meer bekijkt als iets wat in de marge meespeelt, maar effectief opneemt in de structurele bedrijfsvoering, wordt snel duidelijk wat het allemaal kan opleveren voor jouw bedrijf of organisatie. Denk niet in tijd en energie 'kost', maar eerder als 'investering'. We tonen je dat een efficiënt duurzaamheidsbeleid niet eens zo moeilijk hoeft te zijn...

Wat is duurzaam ondernemen dan wél?

Duurzaam ondernemen staat eigenlijk synoniem voor efficiëntie en je gezond verstand gebruiken.
Het gaat over het maximaliseren van de toegevoegde waarde van je bedrijfsactiviteiten voor zoveel mogelijk betrokkenen. En tegelijk het minimaliseren van de interne en externe milieu- en sociale kosten die gepaard gaan met bedrijfsprocessen (productie etc.). Duurzaamheid is slechts 20% innovatie en maar liefst 80% optimalisatie.


Klinkt dit allemaal nog te theoretisch? Kom dan gerust eens naar één van onze Sustatool activiteiten of neem contact op met Herwin. Volgende activiteit: Sustatool meetup 21 november.


Want wellicht ga je als organisatie op vele vlakken al duurzaam aan de slag. Heeft jouw organisatie wel de wil om al deze losse acties aan elkaar te koppelen, maar nog geen systematische manier gevonden om dit ook daadwerkelijk te doen? Dan brengt Blenders raad. Hieronder lees je hoe we dit aanpakken.

Mijn bedrijf doet mee

Wat mag je verwachten?

We nemen je mee in een traject waar we je enerzijds op weg helpen met de Sustatool-methodiek, met ondersteuning van bedenker en UA-professor Hans Verboven. Anderzijds geven we vorm aan een lerend netwerk waar nuttige tips & tricks uitgewisseld kunnen worden en waardevolle ontmoetingen tot stand komen.

Sustatool?

De methode is gebaseerd op academische studies, inzichten rond project- en changemanagement en vooral op de praktijktest bij een vijftiental ondernemingen over een periode van meer dan 2 jaar.

De Sustatool-methode biedt een managementproces-aanpak waarbij diverse duurzaamheidsaspecten op systematische wijze in de dagelijkse werking uitgerold en gemonitord kunnen worden. De Sustatool is een toegankelijke, praktische, no-nonsense aanpak gebaseerd op een systeem van continue verbetering: je kijkt naar wat er reeds gebeurt binnen jouw organisatie en wat anderen doen. Vervolgens zet je in op wat je beter wil doen. Je koppelt de gekozen acties aan jouw doelstellingen, jouw projectplanning en projectuitvoering. Ten slotte voer je een controle uit om te zien of jouw doelstellingen werden bereikt.

Label Verticaal
powered by Typeform