Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

activiteit

And Breathe Crop Website

Ontbijtseminar - Hoe je ademt is hoe je je voelt (Wim Hof methode/ Breatheology)

Maandag 30 september, 8u00 - 10u30
Cultuurhuis de Warande - Warandestraat 42, 2300 Turnhout
Ik schrijf me in
Adem in, adem uit. Gelukkig is ademen een automatisme waar je doorgaans niet hoeft bij stil te staan. Toch ademen veel mensen op een verkeerde manier. Te snel. Te oppervlakkig. Te gestresseerd. Ademcoach Tom Stijven maakt ons bewust van het belang en de kracht van ademhaling tijdens dit ochtendseminar. Hij geeft een inspirerende intro en toont hoe je op een eenvoudige manier kan werken aan een gezond lichaam en een kalme geest. Je kan er dezelfde dag nog mee aan de slag. We starten op een nuchtere maag en genieten achteraf van een welverdiend ontbijt. Lees hieronder verder voor meer info.
Tom Stijven Profielfoto 1 Bewerkt Bw

Ademcoach Tom Stijven is een uitstekende referentie die de positieve effecten van bewust ademhalen aan den lijve heeft mogen ervaren.

"Ik heb in de periode 2008-2014 ernstige gezondheidsproblemen gehad, tot op het punt dat ik niet meer in staat was om te werken en mijn eigen bedrijf heb stopgezet. Na 2 jaar dokters en universitaire ziekenhuizen aflopen kreeg ik de diagnose Fibromyalgie: een pijnlijke spieraandoening. Medicijnen als antidepressiva en spierontspanners hielpen niet en uiteindelijk stelden de artsen voor om een pijnkliniek in te schakelen."


Toeval wil dat Tom diezelfde week hoorde over Wim Hof en zijn methode. Wim Hof staat ook wel bekend als 'The Iceman' en ontwikkelde een methode gebaseerd op ademhaling en kouderesistentie die het zenuwstelsel en immuunsysteem positief beïnvloedt. Wim Hof heeft tevens enkele kouderecords op zijn naam staan.


"Ik heb me meteen ingeschreven voor een weekendcursus en ben daar als het ware terug tot leven gekomen, mijn pijnen verdwenen binnen de kortste keren en na 3 maanden functioneerde ik weer. Dat heeft mijn kijk op het leven drastisch veranderd en sindsdien ben ik gepassioneerd door alles wat met ademhaling te maken heeft. Deze kennis wil ik met de wereld delen als gecertificeerd instructeur in Breatheology en de Wim Hof methode."

"Het is zo simpel en zo krachtig dat ik ervan overtuigd ben dat dit heil kan brengen voor duizenden mensen. Sterker nog, ik heb me nog nooit in mijn leven zo sterk en vitaal gevoeld als nu, zowel fysiek als mentaal"
Ademcoach Tom Stijven

Tijdens het seminar raakt Tom volgende topics aan:

 • Slechte ademhaling: fout patroon en kwaal van onze moderne levenswijze
 • Ademhaling als wapen tegen burn- en bore-out, evenals middel voor stressbeheersing
 • Bewust ademhalen voor een betere fysieke gezondheid en sterkere mindset (lees ook: geluk!)
 • Hocus pocus? Of pure wetenschap?

Je gaat naar huis met:

 • De 3 belangrijkste ademhalingstechnieken die je meteen kan toepassen om je eigen fysieke en mentale gezondheid te verbeteren
 • Leuke contacten en een gevulde maag ( de ademhalingsoefeningen die we doen werken het beste op een nuchtere maag)

Praktisch

 • Datum: Maandag 30 september, 08u00 - 10u30
 • 08u00 - 9u30: Inhoudelijk gedeelte
 • 9u30 - 10u30: Ontbijt & netwerkmoment
 • Locatie: Cultuurhuis de Warande - Warandestraat 42, 2300 Turnhout
 • Zaal: Terraszaal
 • Prijs: 50 € (incl. btw) - Je inschrijving is pas definitief na betaling van 50 euro (incl. btw), te storten op rekeningnummer IBAN BE53 7875 5924 3153 van Blenders vzw, met vermelding 'Ontbijtseminar 30.09.19' en jouw naam. Na het event ontvang je een voldaanfactuur.
powered by Typeform