Wij gebruiken cookies om onze website zo goed mogelijk te laten functioneren.

activiteit

HOP UP SERIOUS PLAY

HOP UP SERIOUS PLAY - een inspiratienamiddag rond de kracht van spelen

23/10/2018 - 13:00
Technopolis, Technologielaan 1, 2800 Mechelen
Inschrijven
Kinderen groeien vandaag op in een wereld waarin de vrijheid om te ravotten, om rond te hangen en om op ontdekking te gaan stilaan verdwijnt. Meer en meer brengen zij hun vrije tijd door in ruimtes die tijdelijk van aard zijn of gedeeld worden met anderen en daardoor speeluitdaging missen. Hoe laat je kinderen vrij, krachtig en intens spelen in dergelijke ruimtes? HOP UP zocht en vond antwoorden en deelt deze met jullie tijdens HOP UP – SERIOUS PLAY.

Laat je inspireren

HOP UP - SERIOUS PLAY is een namiddag vol inzichten, inspiratie en goede praktijken rond de kracht van spelen. Je krijgt handige tools en inspirerende kaders aangereikt waarmee je lokaal kan inzetten op meer uitdagende speelkansen voor kinderen en dat op soms onverwachte locaties. Het wordt een ontdekkingsreis die je aanzet tot spelen en tot denken over spelen.

Programma

12:30 Onthaal

13:00 Welkom

13:10 Keynote Maaike Eggermont – Sudburry School Gent

Maaike Eggermont gelooft dat kinderen van nature nieuwsgierig zijn. Ze begon in 2010 een school die deze aangeboren nieuwsgierigheid en de eigen interesses van kinderen als uitgangspunt neemt. Op de Gentse Sudbury-school zijn er geen klassen, zitten leerlingen van uiteenlopende leeftijden samen en kiezen de leerlingen zelf wat ze doen. Er zijn geen verplichte vakken of uurroosters. Wel krijgen kinderen alle ruimte om vrij te spelen. Want spelen is van levensbelang. Het is de aangeboren, natuurlijke manier waarop kinderen leren. Maaike neemt ons mee in de speelwereld van kinderen en jongeren en duidt welk effect spelen heeft op hun ontwikkeling. www.sudbury.be

13:35 Hop Up- Story

Hop Up neemt spelen serieus. In hun spelen tonen kinderen zich als ware ontdekkers, uitvinders en kunstenaars. Hop Up maakt ruimte voor dit vrij, onderzoekend en creatief spelen van kinderen. Eva Maréchal vertelt over de drijfveren die geleid hebben tot het ontstaan van Hop Up. Er wordt ingezoomd op wat Hop Up met kinderen doet en hoe Hop Up samenwerking en gedeeld ruimtegebruik ondersteunt.

14:00 PLAY

Tijdens HOP UP - SERIOUS PLAY ben je getuige van de onthulling van de gloednieuwe Hop Up Playground. Je ervaart aan de lijve hoe Hop Up ruimte maakt voor vrij spel.

14:20 Pauze

14:45 Serious Play – Inspiratiesessies I & II

In de inspiratiesessies van HOP UP– SERIOUS PLAY ontmoet je opmerkelijke ‘spelers’ uit het brede speelveld van kinderen. Ze houden een pleidooi voor meer vrijheid, voor meer kind zijn, voor spelen als krachtige leeromgeving. Je krijgt handige tools en inspirerende kaders aangereikt waarmee je lokaal kan inzetten op meer uitdagende speelkansen voor kinderen en dat op soms onverwachte locaties.

16:30 Feestelijke afsluiter

Lees meer over de inspiratiesessies

Praktisch

Voor wie

Voor beleidsmakers, leidinggevenden en praktijkwerkers die werken met en voor kinderen in de context van spel, onderwijs, vrije tijd (jeugd, cultuur, sport) en opvang.

Waar en wanneer

HOP UP SERIOUS PLAY gaat door op dinsdag 23 oktober in Technopolis (Mechelen). Bereikbaarheid van Technopolis.

We starten om 13:00 u en ronden af rond 16:30 u met een feestelijk moment.

Prijs €25

Nog vragen

Het Hop Up team kan je bereiken via:

mail: info@hopup.be

tel: 0486 23 57 59

Hop Up Serious Play komt tot stand in samenwerking met Blenders vzw en Technopolis.

Logo Technopolis
powered by Typeform